31 december


vintern i hindås är våldsamt vacker och kall. jag trivs nog bättre i staden än i by-ensamheten. Ikväll ska jag fota analogt. grått nytt hår!

underground.




















pawpklubb.


26 december


24 december


som kanske märkes har jag dötrist mellan mat och klappar. när blev kalle anka så himla himla tråkigt? då har jag i alla fall en snygg klänning, snyggt hår och grymma skor.

en studie i glöggosofi

en kväll för några kvällar sen bjöd jag hit fina människor till jul och glöggdrömmar.







jag har gjort en tröja åt emma!

 det blir aldrig fel med glögg&snö, vänner&skratt.





en studie i oskarologi



21 decembre



under tiden jag tillbringar mina jullovsdagar kramandes, mysbyxgåendes, matlagandes, filmtittandes, ätandes, mysandes, stickandes och promenerandes förvandlas min värld till ett snötäckt underverk. och när jag oroar mig något hemskt för kylan så lindrar det mig lite att nästan alla julklappar  är ordnade.

18 decembre



Eldrupeed!




nu sveper jullovet över mig, gör mina händer till otinliga isbitar och min hjärna till ett vilande väsen.

nattbuss

jag dricker te i sängen i samma andetag som min blick kvävs av mina ögonlock, blytunga.

picknickfestival









jag har på tok för lite att göra, med nationella prov och svenskaskrivningar avklarade, men här är i vilket fall bilder från en på många sätt helgrym dag.  picknickfestivalen 2009!

undrar hur mitt liv hade varit nu om jag aldrig gick dit?
slumpen är så vacker



14 decembre



emma var här idag. dock hade vi ingen partyhäst men det gick ändå.

"Today, I went to the doctor to check the dark growth I just discovered on my back. It was chocolate. FML"

"Today, I saw my four-year-old son running around outside, and copying everything our dog was doing. I thought it was cute, so I went to grab the camera. When I went back outside, I saw my dog eating a dead rabbit, and my son doing the same. FML"




äääääääääääääääääähähähähähä jag har dålig humor
Fmylife

13 december

jag roar mig med att kolla igenom DN:s Hundra händelser som skakade Stockholm. det är dock en gnutta synd att jag inte bor i stockholm. här är några stycken!

99. J-pop tar över Gamla stan (2008)
Polisen får spärra av Gamla stan när hundratals neonklädda fans kommer till japanska popbandet An Cafes skivsignering på lilla skivaffären Sound Pollution

93. Förtroendekris för Skönhets­rådet … (2007)
… när E-type, känd bland annat för att ha möblerat den egna trädgården med ett gigantiskt vikingaskepp, blir invald i rådet.

89. Blondinbella går på Kafé 44 (2007)
I sin blogg beskriver Isabella Löwengrip den skakande upplevelsen: ”Människorna där hatar min livstil och jag kunde se det på dem. Vi förstod direkt att vi levde i helt olika världar och jag var på deras hemmaplan. Pärl-örhängen, märkeskläder eller en liten päls runt nacken väckte bara ett hat hos dem.”


88. Stevie vill jamma (2004)
Stevie Wonder är på lekhumör efter sin spelning på Stockholms stadion under Jazzfestivalen. Han ber sin chaufför att köra till jazzklubben Fasching, han vill jamma med den svenska jazzeliten. Det är stängt.

81. Facebook-Gestapo (2007)
Lina Thomsgård blir varnad av Facebook för att hon sprider för många länkar till den konkurrerande nätverkssajten Myspace (där hon jobbar).

63. Anna-Maria Corazza Bildt dj:ar (2009)
Som ett led i sin personvalskampanj inför EU-parlamentsvalet bjuder AMCB (m) in supportrar till en kväll på Berns. Förutom den egen kampanjlåten ”Kryssa Anna Maria” spelar hon Elton Johns ”Nikita” och ”Vi ska leva i Europa” med Arja Saijonmaa. Hon blir inkryssad och får en plats i Bryssel.

59. Robyn sopsorterar i The Daily Show (2009)
Barack Obama blir amerikansk president och det som skrämmer republikanerna mest är att USA ska förvandlas till Sverige. Satirshowen ”The Daily Show” åker till Stockholm för att intervjua Leif ”The hobbit” Pagrotsky, samt besöka Robyn och spana in hennes sopsortering.

56. Mona Sahlin skriver till Springsteen (2002)
Mona Sahlin (S), då demokrati-, integrations- och jämställdhetsminister, skriver en krönika i Expressen inför favoriten Bruce Springsteens konsert i Stockholm hösten 2002. Texten avslutas: ”Visst är det svårt att tro att du och vår statsminister Göran Persson är lika gamla?!”

55. Göran Persson rappar (2003)
Ålderstigen eller inte levererar Göran Persson ett svar på Timbuktus ”Ett brev”. I ”Ett svarsbrev” skriver statsministern bland annat ”Du rappar om den ’ondskefulle presidenten av USA’/Herr Timbuktu, här måste du dig besinna/I grunden är ingen ond, varken man eller kvinna

42. Pete Doherty gör (ett slags) spelning (2006)
Pete Doherty är mest känd för att han ständigt ställer in sina spelningar. Sommaren 2006 ställer han sig dock på scen – oombedd. Mot arrangörernas vilja kliver han upp mitt under Black Lips spelning på Debaser och sparkar ut det amerikanska rockbandet för att vråla sig igenom ett par låtar med sitt band Babyshambles.


37. Kristi Brud uppträder på queerfest
(2009)
00-talets mest komplexa kändis Åsa ”Kristi Brud” Waldau med en bakgrund inom hårt prövade Knutby församling, uppträder på släppfesten för frigjorda queerkulturtidningen Mums. Waldau framför bland annat Stevie Wonders ”You are the sunshine”.


36. Carola går bärsärkagång på Allsången
(2005)
00-talet var tiden då allt var en ”chock” på ”Allsång på Skansen”. Men Carola var värst. Under sitt uppträdande kastar hon inte bara blommor utan en hel planta med rötter och jord i huvudet på ett fan i publiken.

30. Frantzén/Lindeberg serverar lakritsluft (2008)
Molekylärgastronomin tar plats i Stockholm när Björn Frantzén och Daniel Lindeberg öppnar i Gamla stan. Bland rätterna finns lakritsluft, en rätt som enligt uppgift tog sex månader att utveckla. Tre för att förstå hur apparaten fungerar och ytterligare tre för att ”bestämma exakt hur tung tyngden skulle vara som komprimerar behållaren med lakritsluften så att den sakta pyser ut”.

27. Medis blir tältläger (2003)
Den 31 oktober slås det första tältet upp av tonåringar som har bestämt sig för att frysa bort hösten för biljetter till ”Konungens återkomst”. När de väl släpps, sex veckor senare, har Medborgarplatsen förvandlats till ett veritabelt tältläger. Med kommunens goda minne. Något Stockholms hemlösa tar fasta på. I ungdomarnas spår installerar de sig för att vänta ut biljetterna till ”Alexander den store”, premiär hösten 2004.

25. Britney och K-Fed avslöjas på Djurgården (2004)
Paparazzofotografer plåtar Britney Spears och dansaren Kevin Federline under grovt hångel på Djurgården. Romansen blir en världsnyhet och snart gifter de sig. 2009 är de tillbaka men då skilda. Medan Britney uppträder i Globen lallar en småfet K-Fed runt på stan med sin nya flickvän.

21. Wyclef festar med Victoria (2001)
Kronprinsessan Victoria står på soffan när Wyclef Jean spelar på Café Opera. Wyclef hinner riva av allt från ”Take on me” med A-ha och ”Jump around” med House of pain till Buju Bantons ”Boom bye bye” innan Café Opera stänger av strömmen.

20. Champagnekungen missar vaskningen (2009)
”Champagnekungen” Magnus Tholén blev känd på Stureplans bratfästen för att han svindlat företag på runt 5 miljoner, haft en krognota på Café Opera som landade på 117 000 kronor och brukade dricka Cristal direkt ur flaskan med ett sugrör. Nu avtjänar han ett fängelsestraff, men bratlivet går vidare. På senare år, efter att vakterna slutat se genom fingrarna när folk sprutat champagne, har trenden ”vaskning” kommit fram: Man köper två flaskor på en gång, och häller ut den ena direkt i vasken. Om bara Magnus Tholén fått vara med.

8. Vimal Kovac vs Ebba von Sydow (2007)
Årtiondets Stureplansbeef är ett faktum när Vimal Kovac portar Ebba von Sydow från alla Stureplansgruppens ställen i tre år. En rad olika beskrivningar av händelseförloppet finns. Enligt en har von Sydow hällt ett glas vin över nattklubbs-vd:n, enligt von Sydow blev hon straffad för att hon inte ville umgås med Kovacs och hans vän.

5. Filip & Fredrik i Öppna kanalen (2003)
Efter att det upphaussade dra ner byxorna-lajvet ”Ursäkta röran, vi bygger om” floppat i TV4 gör den dynamiska duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson comeback – i Öppna kanalen. Sedan skriver den energiska duon bästsäljaren ”Två nötcrème och en moviebox” och hittar ett nytt, blomstrande hem på Kanal 5. Där de bland annat sätter standarden för den här typen av 100-listor.

3. Axl Rose är hungrig på Berns (2006)
Bernsvakten Pascal Håkansson tvingas åka till akuten för en stelkrampsspruta efter att Guns N’ Roses sångare Axl Rose biter honom i benet. ”Han var helt skogstokig. Han skrek att han skulle mörda mig”, berättar Håkansson senare.


1. Stockholm hissar Göteborg i luften
(2000)
Lördagen den 14 oktober 2000 har förevigats både i Marit Bergmans låt ”Nightlife” och flera texter. Trots att klubben bara har arrangerats ett par gånger är dansgolvet i Dianas källare knökat. Fukten droppar från taket och kön ringlar ner mot Skeppsbrokajen. Andres Lokko spelar skivor med Soulhenrik och ”blandklubben”, med både indierock och hiphop, håller precis på att slå igenom som genre.
Håkan Hellström har släppt sin debutskiva ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” några veckor tidigare och kommer till Nightlife för att festa. Fredrik Strage går till Nightlife när hans egen klubb Panda har stängt, iklädd sitt favoritplagg skinnrock med pälskrage.
– I slutet av kvällen spelade de ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” och dansgolvet hissade Håkan Hellström. Det var ju inte så högt i tak i källaren där så snart hängde han i taket och folk stod nedanför och bara jublade. Jag och min fru Linda blev ihop den kvällen, hon hånglade av mig mina glasögon och jag famlade runt på dansgolvet på jakt efter dem och kände mig ocool, berättar Fredrik Strage.
En vecka senare skriver Fredrik Virtanen en krönika om kvällen i Aftonbladet. ”Håkan (…) är helt uppe i det blå, lycklig, full, kärleksbombad av en stad som aldrig kärleksbombar någon, där alla håller distansen, är coola, svåra, nervösa.”
– Jag hade ingen aning om att Håkan Hellström var där men plötsligt hänger en person och klättrar runt på rören i taket. Jag tror att det var en slump att han kom dit, jag kände honom inte i alla fall, säger Rebecka Lewis som arrangerade Nightlife.
Marit Bergman skrev låten ”Nightlife” om natten: ”It was the strangest night/Fever in the air, the moon unnaturally bright/Kids were crazy/there were madness in their eyes/all these smiling faces/and they lifted you up high”.


åska


jävligt cool kille den där oskar.

kitchen zink; mullwine; seché-cheveux


bild tagen av en helgrym nora.

jag känner för att skriva av mig. fast skriva av vad är ännu inte riktigt påkommet i min hjärna. den vill bli av med en massa onödiga, eller nej, inte onödiga, men skrymmande tanker fast den har inte riktigt beslutat sig för vilka ännu. Eller den här tanken är ju en av dessa tankar som tar upp plats i mig.

jag är rastlös
jag klättrar
jag stickar

min lördag är fin

en vän till mig har skrivit till red hot chili peppers, på deras youtube-kanal; hon har fått svar och hon går på moln. hon är fin. jag förundras över denna gränslösa kärlek, denna så vackra besatthet. hon skrev en kommentar i sex delar och förklarde för jonh frusciante hur man uttalar ingmar bergman. jag saknar henne.

nu, däremot, ska jag inte sakna men kanske längta, jag ska ha en lördagskväll i oensam ensamhet och funderingar.

bisous

(jag är dessutom kär i semikolumn)


10 december


jag har gjort en halsduk.

9 december


eller

?


grymma båda två i vilket fall!

och

jag har en chokladkalender som väntar!

crisis? what crisis?


 några helbra saker att göra på lediga decembertisdagar:


lyssna på supertramp
gå omkring i pyjamas
äta äggrörs-stekttomat-surdegsmacka
se på franska filmer, som Ensemble c'est tout
dricka te
spela saxofon
sticka i bortglömt garn
längta efter att få pussa på någon


disco dddisco disco



sån där mojs

Följ min blogg med bloglovin

lockit

jag är numera lockig. eller våglockig. eller åttiotalskruslockig om man så behagar kalla det. detet tog nästan tre och en halv timme, tre och en halv timme som spenderades läsandes modetidningar från 2007 eller lyssnandes en blandskiva à la rix fm.

bilden beskriver inte så där galet bra hur det ser ut, men litegranna åtminstone.

det är faktiskt lockigare Away From the Keyboard.


paris


sch!




som en gårdag, bilder stulna från: tändernapåtork.



je crois que c'est vrai, ou non, c'est toute faux, mais il y peu importance dans un sentence comme l'un qui j'écrit maintenent









oviktigheter är till och med viktigheter. som franska osammanhängande meningar som inte betyder ett skvatt utan bara sitter där mot sin graffitivägg och ser djupa och vackra och romantiska ut. jag är viktig och studerar in allsköns kemi.

jag längtar till helg och allt vad den innebär.

och allt det här är nog av en väldigt ointressant karaktär.

det får lov att finnas till ändå.

någon gång ska jag gå runt och bara tänka helt och hållet på franska.

RSS 2.0